De Britse werkloosheidsgraad is in de periode december-januari-februari - onder de grens van 7 procent gedaald, blijkt uit een rapport van het Office for National Statistics (ONS).

Het Verenigd Koninkrijk telde eind februari 77.000 minder geregistreerde werklozen dan in de drie maanden daarvoor. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteert het ONS zelfs 320.000 werklozen minder. Daarmee belandt de Britse werkloosheidsgraad met 6,9 procent op het laagste peil in vijf jaar tijd. In totaal blijven er nog 2,2 miljoen werklozen over.

Nu de werkloosheidsgraad onder de grens van 7 procent is gedaald, zou de Bank of England haar voornemen - dat dateert van augustus 2013 - om de rente te verhogen kunnen waarmaken. Of dat ook werkelijk zal gebeuren is twijfelachtig, aangezien een werkloosheidsgraad beneden de 7,0 procent sindsdien niet langer als de enige indicator wordt beschouwd die een renteverhoging rechtvaardigt.

Het zou met andere woorden te vroeg zijn om de rente boven het historisch lage peil van 0,5 procent te tillen.

Volgens Howard Archer, chief economist bij IHS Global Insight, duurt het 'meer dan waarschijnlijk' tot 2015 vooraleer de Bank of England aan haar rentebeleid sleutelt.

Volgens David Kern, chief economist bij de Britse kamer van koophandel, tonen de recente cijfers van het ONS de veerkracht en de flexibiliteit van de Britse arbeidsmarkt aan, maar de econoom blijft behoedzaam. "De zorgen blijven, want de jeugdwerkloosheid ligt met een percentage van 19,1 procent nog steeds veel te hoog. En hoewel de langdurige werkloosheid afneemt, zitten meer dan 800.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk al langer dan een jaar zonder werk,'" verduidelijkt Kern. (BBC/BO)

De Britse werkloosheidsgraad is in de periode december-januari-februari - onder de grens van 7 procent gedaald, blijkt uit een rapport van het Office for National Statistics (ONS).Het Verenigd Koninkrijk telde eind februari 77.000 minder geregistreerde werklozen dan in de drie maanden daarvoor. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteert het ONS zelfs 320.000 werklozen minder. Daarmee belandt de Britse werkloosheidsgraad met 6,9 procent op het laagste peil in vijf jaar tijd. In totaal blijven er nog 2,2 miljoen werklozen over.Nu de werkloosheidsgraad onder de grens van 7 procent is gedaald, zou de Bank of England haar voornemen - dat dateert van augustus 2013 - om de rente te verhogen kunnen waarmaken. Of dat ook werkelijk zal gebeuren is twijfelachtig, aangezien een werkloosheidsgraad beneden de 7,0 procent sindsdien niet langer als de enige indicator wordt beschouwd die een renteverhoging rechtvaardigt.Het zou met andere woorden te vroeg zijn om de rente boven het historisch lage peil van 0,5 procent te tillen. Volgens Howard Archer, chief economist bij IHS Global Insight, duurt het 'meer dan waarschijnlijk' tot 2015 vooraleer de Bank of England aan haar rentebeleid sleutelt. Volgens David Kern, chief economist bij de Britse kamer van koophandel, tonen de recente cijfers van het ONS de veerkracht en de flexibiliteit van de Britse arbeidsmarkt aan, maar de econoom blijft behoedzaam. "De zorgen blijven, want de jeugdwerkloosheid ligt met een percentage van 19,1 procent nog steeds veel te hoog. En hoewel de langdurige werkloosheid afneemt, zitten meer dan 800.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk al langer dan een jaar zonder werk,'" verduidelijkt Kern. (BBC/BO)