De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) wordt maandagavond verwacht in de Gentse Optimacommissie, die moet nagaan of er in de omgang met de Optima Groep deontologische fouten zijn gebeurd. Ook KAA-Gent voorzitter Ivan De Witte en bestuurder Philip De Hulsters worden maandagavond formeel verwacht.

Brief van advocaat

Op 8 augustus stuurde advocaat Patrick Devers de commissie echter een brief waarin hij stelt dat de commissie juridisch gezien geen enkele bevoegdheid heeft. "Termont richt dus mee een commissie op en laat zijn advocaat vervolgens een brief schrijven waarin hij zegt dat de commissie niet bevoegd is", hekelt Bracke maandag. "De burgemeester heeft zelf gezegd dat hij over de schreef is gegaan, maar nu lijkt het wel alsof de man onnoemelijke feiten heeft gepleegd."

De N-VA'er heeft naar eigen zeggen niet de bedoeling om iemand aan de schandpaal te nagelen. "Mij interesseert het om in de contacten tussen politiek en bedrijfsleven systemen in te bouwen, flitspalen en oranje lichten", aldus Bracke. "De indruk bestaat nu immers dat sommige partijen die tot een clubje behoorden buitenissig veel voordelen genoten ten opzichte van anderen." (Belga/NS)

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) wordt maandagavond verwacht in de Gentse Optimacommissie, die moet nagaan of er in de omgang met de Optima Groep deontologische fouten zijn gebeurd. Ook KAA-Gent voorzitter Ivan De Witte en bestuurder Philip De Hulsters worden maandagavond formeel verwacht.Op 8 augustus stuurde advocaat Patrick Devers de commissie echter een brief waarin hij stelt dat de commissie juridisch gezien geen enkele bevoegdheid heeft. "Termont richt dus mee een commissie op en laat zijn advocaat vervolgens een brief schrijven waarin hij zegt dat de commissie niet bevoegd is", hekelt Bracke maandag. "De burgemeester heeft zelf gezegd dat hij over de schreef is gegaan, maar nu lijkt het wel alsof de man onnoemelijke feiten heeft gepleegd."De N-VA'er heeft naar eigen zeggen niet de bedoeling om iemand aan de schandpaal te nagelen. "Mij interesseert het om in de contacten tussen politiek en bedrijfsleven systemen in te bouwen, flitspalen en oranje lichten", aldus Bracke. "De indruk bestaat nu immers dat sommige partijen die tot een clubje behoorden buitenissig veel voordelen genoten ten opzichte van anderen." (Belga/NS)