Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft de federale onderhandelaars opgeroepen om 'drastische stappen te ondernemen' om de concurrentiepositie van de Belgische bedrijven te verbeteren, dat meldt de VRT. Die oproep lanceerde Bourgeois in een toespraak die hij hield bij de aftrap van het nieuwe werkjaar van de Vlaamse ondernemersorganisatie VOKA.

'Dramatisch dat slechts 46 procent nieuwkomers aan de slag is'

Ook de werkgevers kregen een opdracht mee van Bourgeois. Hij vroeg hen om hulp, door bijvoorbeeld stages aan te bieden.

Hij vroeg de werkgevers ook om meer allochtonen aan te nemen. De minister-president noemt het 'dramatisch' dat slechts 46 procent van de mensen van allochtone afkomst aan de slag zijn. Het streefcijfer van de Vlaamse regering is 75 procent.

'Ik moet aan dit publiek van VOKA, dat ethisch ondernemen hoog in het vaandel voert, niet uitleggen dat discriminatie in deze verwerpelijk is,' aldus nog Bourgeois.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft de federale onderhandelaars opgeroepen om 'drastische stappen te ondernemen' om de concurrentiepositie van de Belgische bedrijven te verbeteren, dat meldt de VRT. Die oproep lanceerde Bourgeois in een toespraak die hij hield bij de aftrap van het nieuwe werkjaar van de Vlaamse ondernemersorganisatie VOKA. Ook de werkgevers kregen een opdracht mee van Bourgeois. Hij vroeg hen om hulp, door bijvoorbeeld stages aan te bieden.Hij vroeg de werkgevers ook om meer allochtonen aan te nemen. De minister-president noemt het 'dramatisch' dat slechts 46 procent van de mensen van allochtone afkomst aan de slag zijn. Het streefcijfer van de Vlaamse regering is 75 procent. 'Ik moet aan dit publiek van VOKA, dat ethisch ondernemen hoog in het vaandel voert, niet uitleggen dat discriminatie in deze verwerpelijk is,' aldus nog Bourgeois.