Bourgeois: ‘Oppositie, hou op met die hypocrisie rond Uplace’

Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) © BELGA

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is niet te spreken over de “hypocrisie” van oppositiepartijen sp.a en Groen rond Uplace.

Zij hebben wel zware kritiek op de plannen in Machelen, maar maken intussen Neo en Docks mogelijk op Brussels grondgebied. En Uplace? Dat is een kwestie van rechtszekerheid, aldus Bourgeois.

Dinsdag raakte bekend dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen de bouwvergunning van Uplace heeft vernietigd. “Dit is slecht nieuws voor de regering-Bourgeois, die met een ongelofelijke hardnekkigheid zowat de laatste verdediger van dit slechte project was”, reageerde Groen. Sp.a vroeg zich af of men “het kreupele paard nu niet beter zou laten inslapen in plaats van eindeloos op te lappen”.

“Hypocrisie oppositiepartijen”

Ik ben niet voor of tegen, ik heb geen speciale sympathie voor dit project

Minister-president Bourgeois vindt dat de oppositie met gespleten tong spreekt. “Kijk toch ook eens over het muurtje, naar Brussel”, blies hij voor aanvang van het Overlegcomité met de andere regeringen van het land. Vanuit de Brusselse regering steunden en steunen Groen en sp.a immers Neo en Docks, twee nieuwe shoppingcentra op de Heizel en aan de Van Praetbrug. “Ze moeten ophouden met de hypocrisie. Zij planten stilletjes veel grotere projecten neer waar veel meer procedures tegen lopen”, hekelde Bourgeois.

De vernietiging van de bouwvergunning is in elk geval geen eindpunt voor Uplace, bevestigde Bourgeois. “Uplace gaat door met zijn project. Als zij een nieuwe aanvraag indienen, zal die op objectieve en correcte manier beoordeeld worden door bevoegd minister Joke Schauvliege.”

Voor de N-VA’er is dat een kwestie van rechtszekerheid. “Ik ben niet voor of tegen, ik heb geen speciale sympathie voor dit project”, besloot hij. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content