"Ik geloof dat de EU beter af is met Groot-Brittannië binnen de Unie, en dat het ook voor Groot-Brittannië beter is dat het lidstaat van de EU blijft. Bovendien geloof ik dat we op bepaalde punten veel beter collectief kunnen handelen dan we afzonderlijk kunnen bereiken", aldus Juncker in de Britse krant The Times dinsdag.

Het is duidelijk dat Juncker met zijn boodschap wil anticiperen op de eisen die Londen stelt met betrekking tot een grondige hervorming van de Europese Unie.

De Britse premier David Cameron heeft trouwens eerder al verklaard dat hij begin november een schriftelijk overzicht van de hervormingen die hij wil naar Brussel stuurt, vooraleer hij zijn kiezers in een referendum aanbeveelt om het EU-lidmaatschap te steunen. Dat referendum is gepland binnen twee jaar.

Juncker, een voormalige premier van Luxemburg, wiens benoeming als voorzitter van de Europese Commissie Cameron vorig jaar heeft proberen te blokkeren, belooft een 'fair deal' voor Groot-Brittannië. Hij wil overigens 'pragmatisch' tewerk gaan tijdens de onderhandelingen met de Britten over de hervormingen binnen de Unie.

Volgens de voorzitter van de Europese Commisie is een betere samenwerking tussen de lidstaten aan de orde van de dag. Hij verwijst in dat verband naar de beperkte economische groei, de Griekse schuldencrisis, de islamistische aanslagen in Europa, de problemen rond migratie en de onveiligheid in de nabijgelegen regio. Juncker wijst erop dat het zaak is rond deze prangende kwesties via een betere samenwerking te zoeken naar gemeenschappelijke oplossingen.

Hij onderlijnde dinsdag ook zijn inspanningen om de Europese regelgeving te beperken - een veel voorkomende klacht over het Kanaal.

(Reuters/BO)

"Ik geloof dat de EU beter af is met Groot-Brittannië binnen de Unie, en dat het ook voor Groot-Brittannië beter is dat het lidstaat van de EU blijft. Bovendien geloof ik dat we op bepaalde punten veel beter collectief kunnen handelen dan we afzonderlijk kunnen bereiken", aldus Juncker in de Britse krant The Times dinsdag.Het is duidelijk dat Juncker met zijn boodschap wil anticiperen op de eisen die Londen stelt met betrekking tot een grondige hervorming van de Europese Unie.De Britse premier David Cameron heeft trouwens eerder al verklaard dat hij begin november een schriftelijk overzicht van de hervormingen die hij wil naar Brussel stuurt, vooraleer hij zijn kiezers in een referendum aanbeveelt om het EU-lidmaatschap te steunen. Dat referendum is gepland binnen twee jaar.Juncker, een voormalige premier van Luxemburg, wiens benoeming als voorzitter van de Europese Commissie Cameron vorig jaar heeft proberen te blokkeren, belooft een 'fair deal' voor Groot-Brittannië. Hij wil overigens 'pragmatisch' tewerk gaan tijdens de onderhandelingen met de Britten over de hervormingen binnen de Unie. Volgens de voorzitter van de Europese Commisie is een betere samenwerking tussen de lidstaten aan de orde van de dag. Hij verwijst in dat verband naar de beperkte economische groei, de Griekse schuldencrisis, de islamistische aanslagen in Europa, de problemen rond migratie en de onveiligheid in de nabijgelegen regio. Juncker wijst erop dat het zaak is rond deze prangende kwesties via een betere samenwerking te zoeken naar gemeenschappelijke oplossingen.Hij onderlijnde dinsdag ook zijn inspanningen om de Europese regelgeving te beperken - een veel voorkomende klacht over het Kanaal.(Reuters/BO)