Volgens premier Berlusconi beschikken de Italiaanse economie én de banken over "solide fundamenten". Tegelijk beloofde hij dat zijn kabinet meer economische groei en concurrentie gaat realiseren.

Berlusconi riep op om de crisis "ferm" te bestrijden, maar weliswaar "zonder de nervositeit van de markten te volgen". De premier verwees hierbij naar het feit dat Italië er midden juli in geslaagd is om op slechts drie dagen tijd een besparingsplan goed te keuren. Maar dat plan is blijkbaar niet genoeg om het vertrouwen te herstellen en dus beloofde Berlusconi dat zijn regering zich gaat toeleggen op economische groei.

Berlusconi zei ook nog dat hij en zijn regering hun ambtstermijn
(tot 2013) zullen uitdoen. "Politieke stabiliteit is het beste wapen
tegen de speculatie."

Italië staat door zijn zware openbare schuldenlast zwaar onder druk van de financiële markten. De rente op het Italiaanse staatspapier
steeg de afgelopen dagen tot boven 6 procent, een niveau dat
onhoudbaar is als het land zich wil herfinancieren. (Belga/EE)

Volgens premier Berlusconi beschikken de Italiaanse economie én de banken over "solide fundamenten". Tegelijk beloofde hij dat zijn kabinet meer economische groei en concurrentie gaat realiseren. Berlusconi riep op om de crisis "ferm" te bestrijden, maar weliswaar "zonder de nervositeit van de markten te volgen". De premier verwees hierbij naar het feit dat Italië er midden juli in geslaagd is om op slechts drie dagen tijd een besparingsplan goed te keuren. Maar dat plan is blijkbaar niet genoeg om het vertrouwen te herstellen en dus beloofde Berlusconi dat zijn regering zich gaat toeleggen op economische groei. Berlusconi zei ook nog dat hij en zijn regering hun ambtstermijn (tot 2013) zullen uitdoen. "Politieke stabiliteit is het beste wapen tegen de speculatie." Italië staat door zijn zware openbare schuldenlast zwaar onder druk van de financiële markten. De rente op het Italiaanse staatspapier steeg de afgelopen dagen tot boven 6 procent, een niveau dat onhoudbaar is als het land zich wil herfinancieren. (Belga/EE)