Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over overheidsfinanciën, bericht De Tijd woensdag. Het IMF verwacht dat de pensioenlasten tussen 2010 en 2030 met 3,6 procent van het bruto binnenlands product of 12,6 miljard euro toenemen. Dat is bijna vier keer zoveel als het gemiddelde voor dertig rijke landen.

Na België (3,6 procent) komen Finland (3,2 procent) en Nederland (2,8 procent). Griekenland (0,3 procent) en Zweden (-0,1 procent) staan onderaan in dit lijstje. Het rapport geeft geen toelichting bij de cijfers, stipt De Tijd aan. (Belga)

Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over overheidsfinanciën, bericht De Tijd woensdag. Het IMF verwacht dat de pensioenlasten tussen 2010 en 2030 met 3,6 procent van het bruto binnenlands product of 12,6 miljard euro toenemen. Dat is bijna vier keer zoveel als het gemiddelde voor dertig rijke landen. Na België (3,6 procent) komen Finland (3,2 procent) en Nederland (2,8 procent). Griekenland (0,3 procent) en Zweden (-0,1 procent) staan onderaan in dit lijstje. Het rapport geeft geen toelichting bij de cijfers, stipt De Tijd aan. (Belga)