Dat meldt De Tijd dinsdag. Van Quickenborne grijpt die alarmerende cijfers aan om te benadrukken hoe belangrijk een akkoord over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde is. Als dat probleem opgelost is, moet de regering zich opnieuw concentreren op het sociaal-economisch beleid, vindt de liberaal.

Ons land verliest terrein omdat het te weinig focust op de groeilanden, besluit het Planbureau. 72 procent van de Belgische goederen werd in 2008 uitgevoerd naar de oude lidstaten van de Europese Unie, 'terwijl die aan belang verliezen'.

De export naar China was beperkt tot 1 procent, die naar Japan tot 0,7 procent, naar Latijns-Amerika tot 1,55 procent en naar het Midden-Oosten tot 3,5 procent.

De specialisatie in farmaceutische producten en in metaalproducten is volgens het Planbureau een troef voor ons land. Maar de daling van de vraag naar auto's en auto-onderdelen is een nadeel.

Dat meldt De Tijd dinsdag. Van Quickenborne grijpt die alarmerende cijfers aan om te benadrukken hoe belangrijk een akkoord over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde is. Als dat probleem opgelost is, moet de regering zich opnieuw concentreren op het sociaal-economisch beleid, vindt de liberaal. Ons land verliest terrein omdat het te weinig focust op de groeilanden, besluit het Planbureau. 72 procent van de Belgische goederen werd in 2008 uitgevoerd naar de oude lidstaten van de Europese Unie, 'terwijl die aan belang verliezen'. De export naar China was beperkt tot 1 procent, die naar Japan tot 0,7 procent, naar Latijns-Amerika tot 1,55 procent en naar het Midden-Oosten tot 3,5 procent. De specialisatie in farmaceutische producten en in metaalproducten is volgens het Planbureau een troef voor ons land. Maar de daling van de vraag naar auto's en auto-onderdelen is een nadeel.