De Belgische handelsbalans is over de eerste zes maanden van 2014 in het rood geëindigd. Het verlies, -2,7 miljard euro, is wel een stuk beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen stond de handelsbalans nog 5,6 miljard in het rood. De statistieken werden gepubliceerd door de Nationale Bank.

Van januari tot einde juni werd er voor 125,3 miljard euro geëxporteerd uit België. Dat is 2,6 procent meer dan vorig jaar. De import lag op 128 miljard euro (+0,2 procent). Het saldo blijft dus negatief, maar is wel "aanzienlijk" verbeterd tegenover vorig jaar, merkt de Nationale Bank op.

"De verbetering doet zich voor zowel bij de handel met EU-lidstaten, als bij die met de rest van de wereld." Die laatste vertoont over de eerste zes maanden een positief saldo van 2,9 miljard euro. In de maanden april, mei, juni steeg het uitvoervolume zelfs sneller (+2,5 procent) dan het invoervolume (+2 procent). En ook de flashraming voor juli is positief: de Belgische uitvoer lag nog nipt hoger dan de invoer, waardoor er een overschot van 0,1 miljard euro werd opgetekend. (Belga/AVE)

De Belgische handelsbalans is over de eerste zes maanden van 2014 in het rood geëindigd. Het verlies, -2,7 miljard euro, is wel een stuk beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen stond de handelsbalans nog 5,6 miljard in het rood. De statistieken werden gepubliceerd door de Nationale Bank.Van januari tot einde juni werd er voor 125,3 miljard euro geëxporteerd uit België. Dat is 2,6 procent meer dan vorig jaar. De import lag op 128 miljard euro (+0,2 procent). Het saldo blijft dus negatief, maar is wel "aanzienlijk" verbeterd tegenover vorig jaar, merkt de Nationale Bank op."De verbetering doet zich voor zowel bij de handel met EU-lidstaten, als bij die met de rest van de wereld." Die laatste vertoont over de eerste zes maanden een positief saldo van 2,9 miljard euro. In de maanden april, mei, juni steeg het uitvoervolume zelfs sneller (+2,5 procent) dan het invoervolume (+2 procent). En ook de flashraming voor juli is positief: de Belgische uitvoer lag nog nipt hoger dan de invoer, waardoor er een overschot van 0,1 miljard euro werd opgetekend. (Belga/AVE)