ING-econoom Philippe Ledent waarschuwt dat het economisch herstel traag zal verlopen. 'Ondernemingen zijn van plan een vijfde van de tijdelijk werklozen te ontslaan en investeringen uit te stellen. De herstructureringen zullen een langdurige impact hebben op de werkgelegenheid en de consumptie.'

KBC-hoofdeconoom Jan Van Hove verwacht dat niet alleen de arbeidsmarkt en investeringen klappen krijgen, maar ook de export. Het wordt almaar duidelijker dat de pandemie blijvende economische schade veroorzaakt. 'De regels van social distancing maken het voor sommige sectoren onmogelijk op volle capaciteit te draaien', zegt Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis. Hij verwijst onder meer naar de winkels.

ING-econoom Philippe Ledent waarschuwt dat het economisch herstel traag zal verlopen. 'Ondernemingen zijn van plan een vijfde van de tijdelijk werklozen te ontslaan en investeringen uit te stellen. De herstructureringen zullen een langdurige impact hebben op de werkgelegenheid en de consumptie.' KBC-hoofdeconoom Jan Van Hove verwacht dat niet alleen de arbeidsmarkt en investeringen klappen krijgen, maar ook de export. Het wordt almaar duidelijker dat de pandemie blijvende economische schade veroorzaakt. 'De regels van social distancing maken het voor sommige sectoren onmogelijk op volle capaciteit te draaien', zegt Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis. Hij verwijst onder meer naar de winkels.