Dat meldt de Nationale Bank. Anderzijds staat het consumentenvertrouwen nu al een jaar - sinds juni 2011 - onder nul. De indicator van het consumentenvertrouwen kwam in mei uit op -10, tegen -12 in maart en april.

De consumenten zien de algemene economische situatie in België de komende twaalf maanden nog een beetje verder verslechteren. Hun bezorgdheid voor een toename van de werkloosheid is daarentegen beduidend afgenomen, aldus de Nationale Bank.

De gezinnen zijn voorts van mening dat ze het komende jaar meer zullen kunnen sparen. Hun verwachtingen over hun toekomstige financiële situatie veranderden niet. (Belga/KVDA)

Dat meldt de Nationale Bank. Anderzijds staat het consumentenvertrouwen nu al een jaar - sinds juni 2011 - onder nul. De indicator van het consumentenvertrouwen kwam in mei uit op -10, tegen -12 in maart en april. De consumenten zien de algemene economische situatie in België de komende twaalf maanden nog een beetje verder verslechteren. Hun bezorgdheid voor een toename van de werkloosheid is daarentegen beduidend afgenomen, aldus de Nationale Bank. De gezinnen zijn voorts van mening dat ze het komende jaar meer zullen kunnen sparen. Hun verwachtingen over hun toekomstige financiële situatie veranderden niet. (Belga/KVDA)