Dat meldt De Tijd. De raming, dat het tekort op de Belgische begroting dit jaar 3 procent van het bruto binnenlands product bedraagt, zal volgens de krant bij de herfstvooruitzichten van de Europese Commissie worden bekendgemaakt.

Of België met dat tekort weer op het Europese strafbankje zal belanden, is de vraag, volgens De Tijd.

Tegenvallende ontvangsten

In principe kan de Commissie opnieuw een procedure opstarten tegen dit land. Dat zou betekenen dat de nieuwe regering meteen meer moet besparen en dat het land opnieuw een boete boven het hoofd hangt.

Maar het hangt volgens De Tijd af van de inschatting die Europa van het begrotingswerk van de nieuwe regering zal maken. België is een deliberatiegeval, heet het.

Dat België plots in de problemen komt, heeft onder andere te maken met tegenvallende fiscale ontvangsten. Volgens de huidige bewindsvoerders heeft de regering Di Rupo die inkomsten overschat.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd. De raming, dat het tekort op de Belgische begroting dit jaar 3 procent van het bruto binnenlands product bedraagt, zal volgens de krant bij de herfstvooruitzichten van de Europese Commissie worden bekendgemaakt. Of België met dat tekort weer op het Europese strafbankje zal belanden, is de vraag, volgens De Tijd. In principe kan de Commissie opnieuw een procedure opstarten tegen dit land. Dat zou betekenen dat de nieuwe regering meteen meer moet besparen en dat het land opnieuw een boete boven het hoofd hangt. Maar het hangt volgens De Tijd af van de inschatting die Europa van het begrotingswerk van de nieuwe regering zal maken. België is een deliberatiegeval, heet het.Dat België plots in de problemen komt, heeft onder andere te maken met tegenvallende fiscale ontvangsten. Volgens de huidige bewindsvoerders heeft de regering Di Rupo die inkomsten overschat.(Belga/RR)