L'Echo bericht over het rapport van het Planbureau.

Er zijn enkele oorzaken voor de terugval, aldus het Planbureau, dat er ook op wijst dat buurlanden het niet veel beter doen.

"Ten eerste is er een verlies aan competitiviteit. Dat is vooral te merken in de periode 1995-2007". Vervolgens speelt de bestemming van de Belgische export een belangrijke rol. Voor een groot deel verkopen Belgische bedrijven hun producten aan buurlanden. Welnu, aldus L'Echo, "dat oude Europa kent sinds meerdere jaren lamentabele groeicijfers. Wat gevolgen heeft voor het orderboekje".

Chemie en farmaceutische industrie doen het nog wel behoorlijk inzake export.

(Belga/RR)

L'Echo bericht over het rapport van het Planbureau.Er zijn enkele oorzaken voor de terugval, aldus het Planbureau, dat er ook op wijst dat buurlanden het niet veel beter doen. "Ten eerste is er een verlies aan competitiviteit. Dat is vooral te merken in de periode 1995-2007". Vervolgens speelt de bestemming van de Belgische export een belangrijke rol. Voor een groot deel verkopen Belgische bedrijven hun producten aan buurlanden. Welnu, aldus L'Echo, "dat oude Europa kent sinds meerdere jaren lamentabele groeicijfers. Wat gevolgen heeft voor het orderboekje".Chemie en farmaceutische industrie doen het nog wel behoorlijk inzake export.(Belga/RR)