Dat schrijft De Standaard.

Minister van Finan­ciën Johan Van Overtveldt (N-VA) maakte zich eind vorig jaar sterk dat hij alle belastingdeals die in Luxemburg werden gesloten en waarbij Belgen betrokken zijn, in handen zou krijgen. Hij deed die belofte naar aanleiding van LuxLeaks. Daarbij bleek dat verscheidene Belgische ondernemingen en grote vermogens in Luxemburg belastingdeals hadden gesloten om hun belastingfactuur flink te drukken.

Nu is het bijna zover. Het Belgische kabinet van Financiën maakte maandag met de Luxemburgse collega's concrete afspraken over de overdracht. Daarbij is afgesproken dat België op zijn beurt ook alle rulings waarin Luxemburgse bedrijven betrokken zijn, zal overmaken aan Luxemburg. De overdracht van de eerste rulings is gepland voor 5 februari.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard.Minister van Finan­ciën Johan Van Overtveldt (N-VA) maakte zich eind vorig jaar sterk dat hij alle belastingdeals die in Luxemburg werden gesloten en waarbij Belgen betrokken zijn, in handen zou krijgen. Hij deed die belofte naar aanleiding van LuxLeaks. Daarbij bleek dat verscheidene Belgische ondernemingen en grote vermogens in Luxemburg belastingdeals hadden gesloten om hun belastingfactuur flink te drukken. Nu is het bijna zover. Het Belgische kabinet van Financiën maakte maandag met de Luxemburgse collega's concrete afspraken over de overdracht. Daarbij is afgesproken dat België op zijn beurt ook alle rulings waarin Luxemburgse bedrijven betrokken zijn, zal overmaken aan Luxemburg. De overdracht van de eerste rulings is gepland voor 5 februari. (Belga/RR)