Antwerpen verdrong Brussel voor het eerst van de eerste plaats. Wallonië wist slechts 36 buitenlandse projecten aan te trekken. Dat blijkt uit de Global Business Services, het jaarlijkse rapport van IBM over buitenlandse investeringen in België, waarover De Tijd donderdag bericht.

De 166 investeringsprojecten waren goed voor 5.111 banen. In Vlaanderen investeerden vorig jaar 108 buitenlandse firma's in een nieuwe site of in nieuwe activiteiten, goed voor 3.900 jobs. Vooral Antwerpen presteerde sterk. De agglomeratie trok 46 buitenlandse investeerders aan, goed voor 1.400 extra jobs. Daarmee deed Antwerpen het beter dan de regio Brussel-Halle-Vilvoorde, die bleef steken op 32 projecten en ruim 700 jobs. Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant vervolledigen de top vijf van populairste investeringsregio's voor buitenlandse bedrijven.

Wallonië wist slechts 36 buitenlandse projecten aan te trekken, een halvering in vergelijking met 2009. IBM maakt zich zorgen over de structurele daling van het aantal buitenlandse investeringen in België. Vooral de loonkosten schrikken buitenlandse investeerders af, zo luidt het. "De automatische loonindexering en de hoge sociale bijdragen vormen een enorme handicap." (Belga)

Antwerpen verdrong Brussel voor het eerst van de eerste plaats. Wallonië wist slechts 36 buitenlandse projecten aan te trekken. Dat blijkt uit de Global Business Services, het jaarlijkse rapport van IBM over buitenlandse investeringen in België, waarover De Tijd donderdag bericht. De 166 investeringsprojecten waren goed voor 5.111 banen. In Vlaanderen investeerden vorig jaar 108 buitenlandse firma's in een nieuwe site of in nieuwe activiteiten, goed voor 3.900 jobs. Vooral Antwerpen presteerde sterk. De agglomeratie trok 46 buitenlandse investeerders aan, goed voor 1.400 extra jobs. Daarmee deed Antwerpen het beter dan de regio Brussel-Halle-Vilvoorde, die bleef steken op 32 projecten en ruim 700 jobs. Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant vervolledigen de top vijf van populairste investeringsregio's voor buitenlandse bedrijven. Wallonië wist slechts 36 buitenlandse projecten aan te trekken, een halvering in vergelijking met 2009. IBM maakt zich zorgen over de structurele daling van het aantal buitenlandse investeringen in België. Vooral de loonkosten schrikken buitenlandse investeerders af, zo luidt het. "De automatische loonindexering en de hoge sociale bijdragen vormen een enorme handicap." (Belga)