Minister van Financiën Johan Van Overtveldt ondertekent vandaag in Berlijn een overeenkomst over automatische fiscale gegevensuitwisseling. De overeenkomst wordt ondertekend door bijna 50 landen en door een aantal belastingparadijzen zoals Liechtenstein en Bermuda. Dat meldt de N-VA-minister woensdag in een persbericht.

Op het tweedaagse Global Forum in Berlijn discussiëren in totaal 122 landen en jurisdicties onder meer over internationale samenwerking op fiscaal vlak.

Momenteel bestaat er al een conventie van de OESO en de Raad van Europa over wederzijdse administratieve bijstand en een EU-richtlijn over de samenwerking op fiscaal vlak voor het uitwisselen van gegevens.

Heel wat staten sloten ook een akkoord met de Verenigde Staten om financiële gegevens automatisch uit te wisselen.

Die akkoorden brachten de OESO en de G20 ertoe om een veralgemeende regeling van automatische gegevensuitwisseling tussen de lidstaten uit te werken via een standaardmodel van akkoord tussen lidstaten.

Dat model wordt vandaag door 50 landen - waaronder België - en een aantal jurisdicties (Liechtenstaein, Bermuda, Kaaimaneilanden, ...) ondertekend in Berlijn.

Minister van Financiën Van Overtveldt: "Deze overeenkomst zal zorgen voor meer transparantie. Het is een belangrijke stap op wereldniveau op vlak van gegevensuitwisseling in de strijd tegen fiscale fraude. Bovendien zal deze overeenkomst een belangrijke ondersteuning blijken bij de implementatie van de doorkijkbelasting die deel uitmaakt van het federale regeerakkoord." (Belga/NS)

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt ondertekent vandaag in Berlijn een overeenkomst over automatische fiscale gegevensuitwisseling. De overeenkomst wordt ondertekend door bijna 50 landen en door een aantal belastingparadijzen zoals Liechtenstein en Bermuda. Dat meldt de N-VA-minister woensdag in een persbericht.Op het tweedaagse Global Forum in Berlijn discussiëren in totaal 122 landen en jurisdicties onder meer over internationale samenwerking op fiscaal vlak. Momenteel bestaat er al een conventie van de OESO en de Raad van Europa over wederzijdse administratieve bijstand en een EU-richtlijn over de samenwerking op fiscaal vlak voor het uitwisselen van gegevens.Heel wat staten sloten ook een akkoord met de Verenigde Staten om financiële gegevens automatisch uit te wisselen. Die akkoorden brachten de OESO en de G20 ertoe om een veralgemeende regeling van automatische gegevensuitwisseling tussen de lidstaten uit te werken via een standaardmodel van akkoord tussen lidstaten.Dat model wordt vandaag door 50 landen - waaronder België - en een aantal jurisdicties (Liechtenstaein, Bermuda, Kaaimaneilanden, ...) ondertekend in Berlijn. Minister van Financiën Van Overtveldt: "Deze overeenkomst zal zorgen voor meer transparantie. Het is een belangrijke stap op wereldniveau op vlak van gegevensuitwisseling in de strijd tegen fiscale fraude. Bovendien zal deze overeenkomst een belangrijke ondersteuning blijken bij de implementatie van de doorkijkbelasting die deel uitmaakt van het federale regeerakkoord." (Belga/NS)