Dat schrijft Le Soir vrijdag, op basis van een studie van het onderzoekscentrum Crisp.

Het grote aantal werknemers dat aangesloten is bij een vakbond, wordt als een van de oorzaken naar voren geschoven. In België is meer dan de helft van de mensen aangesloten. In Duitsland, Frankrijk en Nederland ligt dat cijfer rond de 19 procent.

Maar ook andere landen die sterke vakbonden tellen, zoals Zweden, Denemarken en Finland, werden de voorbije twee decennia zo goed als ieder jaar door België geklopt.

De onderzoekers benadrukken wel dat de Belgische werknemers tegenwoordig minder het werk neerleggen dan in de jaren zestig en zeventig.

Dat schrijft Le Soir vrijdag, op basis van een studie van het onderzoekscentrum Crisp. Het grote aantal werknemers dat aangesloten is bij een vakbond, wordt als een van de oorzaken naar voren geschoven. In België is meer dan de helft van de mensen aangesloten. In Duitsland, Frankrijk en Nederland ligt dat cijfer rond de 19 procent. Maar ook andere landen die sterke vakbonden tellen, zoals Zweden, Denemarken en Finland, werden de voorbije twee decennia zo goed als ieder jaar door België geklopt. De onderzoekers benadrukken wel dat de Belgische werknemers tegenwoordig minder het werk neerleggen dan in de jaren zestig en zeventig.