Het internationaal verloningsbureau Hay Group rekent uit dat Belgen volgend jaar een loonsopslag van 2,1 procent mogen verwachten. Wereldwijd is dat 5,2 procent.

Ons land zit in de top 10 van landen die de laagste salarisverhoging doorvoeren in 2014. Nog opvallender is dat het voor een groot deel niet eens om een echte opslag gaat maar om automatische loonindexering en de verplichte anciënniteitsverhoging.

Hay Group verwacht een salarisverhoging van 3 procent in Duitsland, 2,5 procent in Frankrijk en 2,3 procent in Nederland. In Frankrijk en Nederland, waar het economisch slechter gaat dan bij ons, krijgen de werknemers dus toch nog een grotere opslag. (EE)

Het internationaal verloningsbureau Hay Group rekent uit dat Belgen volgend jaar een loonsopslag van 2,1 procent mogen verwachten. Wereldwijd is dat 5,2 procent. Ons land zit in de top 10 van landen die de laagste salarisverhoging doorvoeren in 2014. Nog opvallender is dat het voor een groot deel niet eens om een echte opslag gaat maar om automatische loonindexering en de verplichte anciënniteitsverhoging. Hay Group verwacht een salarisverhoging van 3 procent in Duitsland, 2,5 procent in Frankrijk en 2,3 procent in Nederland. In Frankrijk en Nederland, waar het economisch slechter gaat dan bij ons, krijgen de werknemers dus toch nog een grotere opslag. (EE)