Slechts 3,3 procent van de 8.610 gecontroleerde stalen bleek niet conform. Daarmee zijn de resultaten van 2016 nog beter dan die van vorige jaren. "De Belgen verbruiken jaarlijks meer dan 10 miljard liter brandstof. Daarom zijn de kwaliteitscontroles van benzine en diesel door Fapetro belangrijk.

De resultaten van de controles in 2016 zijn nog beter dan de resultaten van vorige jaren. De problemen met de niet-conforme stalen hebben amper een invloed op de werking van de wagen. De Belgen kunnen dus met een gerust hart tanken", zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de federale overheidsdienst Economie.

Slechts 3,3 procent van de 8.610 gecontroleerde stalen bleek niet conform. Daarmee zijn de resultaten van 2016 nog beter dan die van vorige jaren. "De Belgen verbruiken jaarlijks meer dan 10 miljard liter brandstof. Daarom zijn de kwaliteitscontroles van benzine en diesel door Fapetro belangrijk. De resultaten van de controles in 2016 zijn nog beter dan de resultaten van vorige jaren. De problemen met de niet-conforme stalen hebben amper een invloed op de werking van de wagen. De Belgen kunnen dus met een gerust hart tanken", zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de federale overheidsdienst Economie.