De Belg zal zijn belastingaanslag in 2015 via zijn eBox ontvangen. Het gebruik van die beveiligde elektronische brievenbus van de overheid komt eindelijk tot wasdom. Dat bericht De Standaard.

Voor ieder van de 11 miljoen Belgen staat al 2 jaar een eBox klaar, een beveiligde 10 MB grote email-postbus voor overheidsdocumenten. Slechts een klein deel van die Belgen gebruikt de eBox al, eenvoudig omdat de overheden zelf de eBox nauwelijks gebruiken.

De RVA doet voor zijn klanten met loopbaanonderbreking en tijdskrediet, de RSZ voor zijn Student@work, voor jobstudenten. 2015 wordt evenwel het jaar van de doorbraak, zo vernam De Standaard. Zo zal de fiscus zijn 6 miljoen aanslagbrieven naar de eBoxen sturen. (Belga/NS)

De Belg zal zijn belastingaanslag in 2015 via zijn eBox ontvangen. Het gebruik van die beveiligde elektronische brievenbus van de overheid komt eindelijk tot wasdom. Dat bericht De Standaard. Voor ieder van de 11 miljoen Belgen staat al 2 jaar een eBox klaar, een beveiligde 10 MB grote email-postbus voor overheidsdocumenten. Slechts een klein deel van die Belgen gebruikt de eBox al, eenvoudig omdat de overheden zelf de eBox nauwelijks gebruiken. De RVA doet voor zijn klanten met loopbaanonderbreking en tijdskrediet, de RSZ voor zijn Student@work, voor jobstudenten. 2015 wordt evenwel het jaar van de doorbraak, zo vernam De Standaard. Zo zal de fiscus zijn 6 miljoen aanslagbrieven naar de eBoxen sturen. (Belga/NS)