De studiediensten van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en van de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA hebben de Vlaamse liberalen gevoed met cijfers en nota's, niet alleen over saneringen maar ook over thema's als arbeidsmarktbeleid en pensioenen.

Ook VOKA-secretaris-generaal Niko Demeester speelde een niet te verwaarlozen rol. Als ex-kabinetschef van Vincent van Quickenborne kent hij de Open Vld-keuken goed. Resultaat van dat gelobby is onder andere dat Di Rupo maatregelen voor vervroegd pensioen en brugpensioen al laat ingaan in 2016 in plaats van in 2019. (AM)

De studiediensten van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en van de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA hebben de Vlaamse liberalen gevoed met cijfers en nota's, niet alleen over saneringen maar ook over thema's als arbeidsmarktbeleid en pensioenen. Ook VOKA-secretaris-generaal Niko Demeester speelde een niet te verwaarlozen rol. Als ex-kabinetschef van Vincent van Quickenborne kent hij de Open Vld-keuken goed. Resultaat van dat gelobby is onder andere dat Di Rupo maatregelen voor vervroegd pensioen en brugpensioen al laat ingaan in 2016 in plaats van in 2019. (AM)