Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De krant kon donderdag, op de dag van de nationale betoging, de hand leggen op een voorstel dat bij de vakbonden als een rode lap op een stier werkt. 3,2 miljoen Belgen zijn gesyndiceerd, wat hen gemiddeld 150 euro lidgeld kost. Die bijdrage kunnen ze aftrekken van hun belastingen, zelfs als ze werkloos zijn. Niet voor lang meer, als het van N-VA afhangt. De aftrek schrappen kan 35 miljoen opbrengen.

En dan is er nog de vakbondspremie: een bedrag dat de werkgever betaalt aan werknemers die gesyndiceerd zijn. Die premie is belast, maar wordt zeer zelden aangegeven. N-VA wil de werkgevers nu verplichten tot het opmaken van een fiscale fiche voor de premie, wat de belastinginkomsten met 67 miljoen zou doen stijgen. Helemaal nieuw is het idee niet: Peter Dedecker opperde het vorig jaar al, maar nu dient zijn partij het dus in als voorstel.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant kon donderdag, op de dag van de nationale betoging, de hand leggen op een voorstel dat bij de vakbonden als een rode lap op een stier werkt. 3,2 miljoen Belgen zijn gesyndiceerd, wat hen gemiddeld 150 euro lidgeld kost. Die bijdrage kunnen ze aftrekken van hun belastingen, zelfs als ze werkloos zijn. Niet voor lang meer, als het van N-VA afhangt. De aftrek schrappen kan 35 miljoen opbrengen. En dan is er nog de vakbondspremie: een bedrag dat de werkgever betaalt aan werknemers die gesyndiceerd zijn. Die premie is belast, maar wordt zeer zelden aangegeven. N-VA wil de werkgevers nu verplichten tot het opmaken van een fiscale fiche voor de premie, wat de belastinginkomsten met 67 miljoen zou doen stijgen. Helemaal nieuw is het idee niet: Peter Dedecker opperde het vorig jaar al, maar nu dient zijn partij het dus in als voorstel. (Belga/RR)