Dat meldt De Standaard maandag. Via de federale bijdrage op energie draaien de verbruikers op voor de kosten verbonden aan tal van beleidsmaatregelen van de federale overheid. Dat prijskaartje wordt nu geschat op 250 miljoen euro.

De zwaarste posten zijn de afbraak van twee nucleaire onderzoeksreactoren in Mol en het financieren van sociale maatregelen zoals de maximumprijzen voor beschermde klanten.

Eind deze week maakt de federale energieregulator CREG het exacte bedrag van de federale energiebijdrage bekend. Er zou een stijging van enkele tientallen procenten zijn.

Volgens De Standaard liepen de voorbije weken pogingen binnen de federale regering om de impact van de stijging te milderen, spaak. De discussie over corrigerende maatregelen zou vergevorderd geweest zijn.

Vooral middelgrote ondernemingen zullen de hogere federale bijdrage voelen. Gezinnen en zeer grote industriële bedrijven zullen er niet veel van merken.

Dat meldt De Standaard maandag. Via de federale bijdrage op energie draaien de verbruikers op voor de kosten verbonden aan tal van beleidsmaatregelen van de federale overheid. Dat prijskaartje wordt nu geschat op 250 miljoen euro. De zwaarste posten zijn de afbraak van twee nucleaire onderzoeksreactoren in Mol en het financieren van sociale maatregelen zoals de maximumprijzen voor beschermde klanten. Eind deze week maakt de federale energieregulator CREG het exacte bedrag van de federale energiebijdrage bekend. Er zou een stijging van enkele tientallen procenten zijn. Volgens De Standaard liepen de voorbije weken pogingen binnen de federale regering om de impact van de stijging te milderen, spaak. De discussie over corrigerende maatregelen zou vergevorderd geweest zijn. Vooral middelgrote ondernemingen zullen de hogere federale bijdrage voelen. Gezinnen en zeer grote industriële bedrijven zullen er niet veel van merken.