De belastingvermindering geldt in het bijzonder voor bedrijven die werklozen, 55-plussers of pas afgestudeerden aanwerven. Dat meldt De Tijd donderdag.

Concreet mikt Van Overtveldt op een belastingvermindering van 35 procent van het loon van de nieuw aangeworvene. Voor andere aanwervingen bedraagt de belastingvermindering 20 procent gedurende vijf jaar, blijkt uit de nota van de minister.

De vermindering valt echter weg 'als het totaal aantal tewerkgestelde personeelsleden later zou dalen'.

Van Overtveldt gaat ervan uit dat de extra belastingverlaging geen geld kost, aangezien de bijkomende jobs nieuwe inkomsten zouden genereren. Nog uit de nota blijkt dat de minister de totale kostprijs van de verlaging van de vennootschapsbelasting naar 20 procent op 7 miljard euro raamt.

Het afschaffen van de intrestaftrek, de meeste aftrekposten en een hertekening van de regels rond afschrijvingen zou de rekening volgens de nota zelfs 112 miljoen euro in plus laten uitkomen in 2019.

Coalitiepartner CD&V liet woensdag al verstaan ernstige twijfels te hebben bij de geloofwaardigheid van de cijfers. (Belga/BO)

De belastingvermindering geldt in het bijzonder voor bedrijven die werklozen, 55-plussers of pas afgestudeerden aanwerven. Dat meldt De Tijd donderdag. Concreet mikt Van Overtveldt op een belastingvermindering van 35 procent van het loon van de nieuw aangeworvene. Voor andere aanwervingen bedraagt de belastingvermindering 20 procent gedurende vijf jaar, blijkt uit de nota van de minister. De vermindering valt echter weg 'als het totaal aantal tewerkgestelde personeelsleden later zou dalen'. Van Overtveldt gaat ervan uit dat de extra belastingverlaging geen geld kost, aangezien de bijkomende jobs nieuwe inkomsten zouden genereren. Nog uit de nota blijkt dat de minister de totale kostprijs van de verlaging van de vennootschapsbelasting naar 20 procent op 7 miljard euro raamt. Het afschaffen van de intrestaftrek, de meeste aftrekposten en een hertekening van de regels rond afschrijvingen zou de rekening volgens de nota zelfs 112 miljoen euro in plus laten uitkomen in 2019.Coalitiepartner CD&V liet woensdag al verstaan ernstige twijfels te hebben bij de geloofwaardigheid van de cijfers. (Belga/BO)