"Veel bedrijven, waaronder beursgenoteerde groepen, hebben zoveel aftrekposten dat ze bij wijze van spreken nooit meer belastingen hoeven te betalen," aldus Anthonissen.

"Dan kun je beter de vennootschapsbelasting afschaffen en een sluitende heffing invoeren op alle winsten die de vennootschap verlaten. Ik denk aan een uniform tarief van 25 procent op dividenden, inkoop van eigen aandelen, interne meerwaarden, liquidatieboni, intresten en andere voordelen aan buitenlandse groepsmaatschappijen,"zegt hij. (E.P.)

"Veel bedrijven, waaronder beursgenoteerde groepen, hebben zoveel aftrekposten dat ze bij wijze van spreken nooit meer belastingen hoeven te betalen," aldus Anthonissen. "Dan kun je beter de vennootschapsbelasting afschaffen en een sluitende heffing invoeren op alle winsten die de vennootschap verlaten. Ik denk aan een uniform tarief van 25 procent op dividenden, inkoop van eigen aandelen, interne meerwaarden, liquidatieboni, intresten en andere voordelen aan buitenlandse groepsmaatschappijen,"zegt hij. (E.P.)