Dat schrijft De Tijd dinsdag.

De belastinginspectie kwam een en ander op het spoor toen verschillende cliënten alsnog hun zwart geld wilden regulariseren. Blijkbaar hadden banken hen aangeboden hun rekeningen op naam van een spookbedrijf te plaatsen.

"Die banken, waarvan ik de namen niet mag noemen, bieden dus eigenlijk een valse identiteit aan", meent Karel Anthonissen, de directeur van BBI Gent. "En de banken die zulke spookbedrijven in de voorraadkast hebben, weten dat."

De bankentoezichthouder CBFA is verbaasd over de vaststellingen van de BBI. "Onze ervaring leert dat de compliancediensten van de banken allergisch zijn geworden voor zulke constructies", zegt CBFA-woordvoerder Hein Lannoy. Als de hogere leiding van de betrokken banken op de hoogte was, kunnen er zware boetes volgen, zegt hij nog.

Dat schrijft De Tijd dinsdag. De belastinginspectie kwam een en ander op het spoor toen verschillende cliënten alsnog hun zwart geld wilden regulariseren. Blijkbaar hadden banken hen aangeboden hun rekeningen op naam van een spookbedrijf te plaatsen. "Die banken, waarvan ik de namen niet mag noemen, bieden dus eigenlijk een valse identiteit aan", meent Karel Anthonissen, de directeur van BBI Gent. "En de banken die zulke spookbedrijven in de voorraadkast hebben, weten dat." De bankentoezichthouder CBFA is verbaasd over de vaststellingen van de BBI. "Onze ervaring leert dat de compliancediensten van de banken allergisch zijn geworden voor zulke constructies", zegt CBFA-woordvoerder Hein Lannoy. Als de hogere leiding van de betrokken banken op de hoogte was, kunnen er zware boetes volgen, zegt hij nog.