Bank of England (BoE) heeft dat bevestigd nadat een interne mail bij The Guardian terecht was gekomen.

De mail is van de hand van de secretaris van Jon Cunliffe, een van de plaatsvervangende gouverneurs van BoE. Een medewerker van de persdienst van de centrale bank stuurde de mail per ongeluk naar de Britse krant. In de mail staat dat het onderzoek geheim moet blijven voor de pers.

De Britse bevolking mag zich uiterlijk eind 2017 in een referendum uitspreken over de vraag of het land in de EU moet blijven of eruit moet stappen. Dat heeft de onlangs herkozen premier David Cameron beloofd. Vooruitlopend op het referendum gaat hij onderhandelen over hervorming van de EU en de Britse positie binnen de EU. Dan heeft het Britse volk volgens Cameron straks echt wat te kiezen.

In een verklaring op zijn website zegt BoE dat het 'geen verrassing zou moeten zijn dat de bank onderzoek doet naar bepaald overheidsbeleid'. 'Er doet zich een reeks van economische en financiële kwesties voor in het kader van de heronderhandelingen en het nationale referendum. Het is een verantwoordelijkheid van Bank of England die zaken te onderzoeken die betrekking hebben op onze doelstellingen', aldus de verklaring.

Veel vooraanstaande Britse ondernemers maken zich grote zorgen over een zogenoemde Brexit. Ze vrezen afgesneden te worden van hun belangrijkste exportmarkten. Ook maken ze zich zorgen over de gevolgen voor de Britse financiële sector. (Belga)

Bank of England (BoE) heeft dat bevestigd nadat een interne mail bij The Guardian terecht was gekomen.De mail is van de hand van de secretaris van Jon Cunliffe, een van de plaatsvervangende gouverneurs van BoE. Een medewerker van de persdienst van de centrale bank stuurde de mail per ongeluk naar de Britse krant. In de mail staat dat het onderzoek geheim moet blijven voor de pers. De Britse bevolking mag zich uiterlijk eind 2017 in een referendum uitspreken over de vraag of het land in de EU moet blijven of eruit moet stappen. Dat heeft de onlangs herkozen premier David Cameron beloofd. Vooruitlopend op het referendum gaat hij onderhandelen over hervorming van de EU en de Britse positie binnen de EU. Dan heeft het Britse volk volgens Cameron straks echt wat te kiezen. In een verklaring op zijn website zegt BoE dat het 'geen verrassing zou moeten zijn dat de bank onderzoek doet naar bepaald overheidsbeleid'. 'Er doet zich een reeks van economische en financiële kwesties voor in het kader van de heronderhandelingen en het nationale referendum. Het is een verantwoordelijkheid van Bank of England die zaken te onderzoeken die betrekking hebben op onze doelstellingen', aldus de verklaring. Veel vooraanstaande Britse ondernemers maken zich grote zorgen over een zogenoemde Brexit. Ze vrezen afgesneden te worden van hun belangrijkste exportmarkten. Ook maken ze zich zorgen over de gevolgen voor de Britse financiële sector. (Belga)