De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juli aanzienlijk minder sterk gegroeid dan in de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag heeft gepubliceerd.

Per saldo kwamen er vorige maand 209.000 banen bij in 's werelds grootste economie, exclusief de landbouwsector. Uit een nieuwe schatting bleek dat er in juni nog 298.000 banen werden gecreëerd. Eerder werd voor die maand de aanwas van 288.000 arbeidsplaatsen gemeld. Op basis daarvan voorspelden economen voor afgelopen maand een toename met 230.000 banen. De werkloosheid in de VS steeg onverwacht licht, tot 6,2 procent van de beroepsbevolking. Hier werd een stabilisering op 6,1 procent voorspeld.(Belga/RR)

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juli aanzienlijk minder sterk gegroeid dan in de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag heeft gepubliceerd.Per saldo kwamen er vorige maand 209.000 banen bij in 's werelds grootste economie, exclusief de landbouwsector. Uit een nieuwe schatting bleek dat er in juni nog 298.000 banen werden gecreëerd. Eerder werd voor die maand de aanwas van 288.000 arbeidsplaatsen gemeld. Op basis daarvan voorspelden economen voor afgelopen maand een toename met 230.000 banen. De werkloosheid in de VS steeg onverwacht licht, tot 6,2 procent van de beroepsbevolking. Hier werd een stabilisering op 6,1 procent voorspeld.(Belga/RR)