Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.

Per saldo werden in augustus 169.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie, exclusief de agrarische sector. Economen voorspelden gemiddeld 180.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

Uit een nieuwe raming blijkt verder dat er in juli 104.000 banen bijkwamen, eerder werden voor die maand nog 162.000 nieuwe banen gemeld. Volgens economen wachten bedrijven op een opleving van de vraag om aan te werven.

Steunprogramma afbouwen

De werkloosheid in 's werelds grootste economie zakte vorige maand licht door een grotere uitstroom uit de arbeidsmarkt, tot 7,3 procent, het laagste cijfer sinds december 2008. Hier werd op een stabilisering op 7,4 procent gerekend.

De cijfers komen op een moment waarop de Federal Reserve (Fed) zich buigt over de vraag of de groei voldoende is om het steunprogramma van de centrale bank af te bouwen. Momenteel pompt de Fed maandelijks 85 miljard dollar in de economie door het opkopen van obligaties.

De vraag of er op de volgende beleidsvergadering op 17 en 18 september een eerste stap wordt gezet houdt de financiële markten al weken bezig. (Belga/TE)

Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd. Per saldo werden in augustus 169.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie, exclusief de agrarische sector. Economen voorspelden gemiddeld 180.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Uit een nieuwe raming blijkt verder dat er in juli 104.000 banen bijkwamen, eerder werden voor die maand nog 162.000 nieuwe banen gemeld. Volgens economen wachten bedrijven op een opleving van de vraag om aan te werven. Steunprogramma afbouwenDe werkloosheid in 's werelds grootste economie zakte vorige maand licht door een grotere uitstroom uit de arbeidsmarkt, tot 7,3 procent, het laagste cijfer sinds december 2008. Hier werd op een stabilisering op 7,4 procent gerekend. De cijfers komen op een moment waarop de Federal Reserve (Fed) zich buigt over de vraag of de groei voldoende is om het steunprogramma van de centrale bank af te bouwen. Momenteel pompt de Fed maandelijks 85 miljard dollar in de economie door het opkopen van obligaties. De vraag of er op de volgende beleidsvergadering op 17 en 18 september een eerste stap wordt gezet houdt de financiële markten al weken bezig. (Belga/TE)