Arco, een van de vroegere referentieaandeelhouders van Dexia en het financiële vehikel van de christelijke werknemersbeweging ACW, eist zowat 40 miljoen euro van de restbank. Dat schrijft De Tijd.

Die claim mag dan relatief beperkt zijn, hij kan volgens de krant verregaande gevolgen hebben voor de zo al broze financiering van Dexia. En hij kan ook de federale overheid treffen die niet alleen Dexia onderstut, maar tegelijkertijd garant staat voor het spaargeld van de bijna 800.000 Arco-coöperanten.

Geld over en weer

Dexia en Arco hadden en hebben tal van banden. Er is niet alleen het intussen sterk gekrompen belang van de investeringsgroep in Dexia, er ging ook geld over en weer.

Zo was Arco geldschieter van de restbank door in te tekenen op schuldpapier dat door haar en haar onderdelen werd uitgegeven. Dat gebeurde deels via Arcopar. Maar die Arco-vennootschap voert nu aan dat de verkoop van Dexia Municipal Agency (DMA), een Frans onderdeel van de restbank, ingaat tegen de afspraken.

Daarom eist Arcopar de volledige terugbetaling van een aantal Dexia-effecten. Daar is volgens de informatie van De Tijd circa 40 miljoen euro mee gemoeid. (Belga/EE)

Arco, een van de vroegere referentieaandeelhouders van Dexia en het financiële vehikel van de christelijke werknemersbeweging ACW, eist zowat 40 miljoen euro van de restbank. Dat schrijft De Tijd. Die claim mag dan relatief beperkt zijn, hij kan volgens de krant verregaande gevolgen hebben voor de zo al broze financiering van Dexia. En hij kan ook de federale overheid treffen die niet alleen Dexia onderstut, maar tegelijkertijd garant staat voor het spaargeld van de bijna 800.000 Arco-coöperanten. Geld over en weer Dexia en Arco hadden en hebben tal van banden. Er is niet alleen het intussen sterk gekrompen belang van de investeringsgroep in Dexia, er ging ook geld over en weer. Zo was Arco geldschieter van de restbank door in te tekenen op schuldpapier dat door haar en haar onderdelen werd uitgegeven. Dat gebeurde deels via Arcopar. Maar die Arco-vennootschap voert nu aan dat de verkoop van Dexia Municipal Agency (DMA), een Frans onderdeel van de restbank, ingaat tegen de afspraken. Daarom eist Arcopar de volledige terugbetaling van een aantal Dexia-effecten. Daar is volgens de informatie van De Tijd circa 40 miljoen euro mee gemoeid. (Belga/EE)