Dat schrijft Le Soir.

Vanaf 2015 wordt de zogenaamde slimme kassa, bedoeld om zwartwerk tegen te gaan, verplicht. Sinds 1 januari 2014 kunnen horecazaken zich alvast vrijwillig registreren, maar een groot succes is de maatregel tot nog toe niet.

De sector is dan ook niet bijzonder enthousiast en vreest dat het gebruik van de slimme kassa zal leiden tot een sociaal bloedbad en de sluiting van heel wat zaken.

De Vlaamse, Waalse en Brusselse horecafederaties stellen hun laatste hoop in op de federale regeringsonderhandelaars. Ze vragen dat de slimme kassa er niet zou komen, of minstens gepaard zou gaan met een globaal steunplan voor de sector. (Belga/KVDA)

Dat schrijft Le Soir. Vanaf 2015 wordt de zogenaamde slimme kassa, bedoeld om zwartwerk tegen te gaan, verplicht. Sinds 1 januari 2014 kunnen horecazaken zich alvast vrijwillig registreren, maar een groot succes is de maatregel tot nog toe niet. De sector is dan ook niet bijzonder enthousiast en vreest dat het gebruik van de slimme kassa zal leiden tot een sociaal bloedbad en de sluiting van heel wat zaken. De Vlaamse, Waalse en Brusselse horecafederaties stellen hun laatste hoop in op de federale regeringsonderhandelaars. Ze vragen dat de slimme kassa er niet zou komen, of minstens gepaard zou gaan met een globaal steunplan voor de sector. (Belga/KVDA)