De koepel van Amerikaanse centrale banken (Fed) ziet een sterke groei van de Amerikaanse economie en verwacht dat de rente later dit jaar nog verder omhoog zal gaan.

Het belangrijkste rentetarief kwam door de verhoging op een bandbreedte van 0,75 tot 1 procent.

De renteverhoging komt niet als een verrassing, want werd algemeen verwacht. Het gaat om de tweede stijging sinds de verkiezing van Donald Trump als Amerikaans president en de derde sinds de financiële crisis van 2008. Toen werd de rente op nul gezet.

Door de rente te verhoging wil de Fed een oververhitting van de Amerikaanse economie tegengaan en een al te sterke stijging van de inflatie voorkomen.

Het hogere tarief maakt het iets duurder om geld te lenen, wat de toename van de vraag enigszins kan remmen.

De koepel van Amerikaanse centrale banken (Fed) ziet een sterke groei van de Amerikaanse economie en verwacht dat de rente later dit jaar nog verder omhoog zal gaan.Het belangrijkste rentetarief kwam door de verhoging op een bandbreedte van 0,75 tot 1 procent. De renteverhoging komt niet als een verrassing, want werd algemeen verwacht. Het gaat om de tweede stijging sinds de verkiezing van Donald Trump als Amerikaans president en de derde sinds de financiële crisis van 2008. Toen werd de rente op nul gezet. Door de rente te verhoging wil de Fed een oververhitting van de Amerikaanse economie tegengaan en een al te sterke stijging van de inflatie voorkomen. Het hogere tarief maakt het iets duurder om geld te lenen, wat de toename van de vraag enigszins kan remmen.