De plannen kaderen in het gigantische investeringsprogramma van Biden. Die wil miljarden investeren in infrastructuur, en om dat te bekostigen zou de Amerikaanse vennootschapsbelasting stijgen.

'We steunen de focus van de regering om investeringen te doen in de Amerikaanse infrastructuur', zei Bezos in een verklaring op de Amazon-website. 'We erkennen dat die investeringen toegevingen zullen vereisen van alle partijen, ook over hoe dit betaald wordt. We steunen een hogere belastingvoet. We kijken ernaar uit hoe het Congres en de regering zullen samenwerken om een evenwichtige oplossing te vinden die de Amerikaanse concurrentiekracht versterkt', klonk het.

De verklaring van Bezos gaat in tegen het standpunt van sommige bedrijfsorganisaties en Republikeinen, die gekant zijn tegen hogere belastingen omdat die de economische groei zouden aantasten.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen hield op haar beurt een pleidooi voor een wereldwijde minimumbelasting voor multinationals. Het is niet duidelijk wat Amazon, die hierdoor zeker getroffen zou worden, hiervan denkt. Naar verwachting wordt dergelijke taks woensdag besproken op de videovergadering van de ministers van Financiën van de G20.

De plannen kaderen in het gigantische investeringsprogramma van Biden. Die wil miljarden investeren in infrastructuur, en om dat te bekostigen zou de Amerikaanse vennootschapsbelasting stijgen. 'We steunen de focus van de regering om investeringen te doen in de Amerikaanse infrastructuur', zei Bezos in een verklaring op de Amazon-website. 'We erkennen dat die investeringen toegevingen zullen vereisen van alle partijen, ook over hoe dit betaald wordt. We steunen een hogere belastingvoet. We kijken ernaar uit hoe het Congres en de regering zullen samenwerken om een evenwichtige oplossing te vinden die de Amerikaanse concurrentiekracht versterkt', klonk het.De verklaring van Bezos gaat in tegen het standpunt van sommige bedrijfsorganisaties en Republikeinen, die gekant zijn tegen hogere belastingen omdat die de economische groei zouden aantasten. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen hield op haar beurt een pleidooi voor een wereldwijde minimumbelasting voor multinationals. Het is niet duidelijk wat Amazon, die hierdoor zeker getroffen zou worden, hiervan denkt. Naar verwachting wordt dergelijke taks woensdag besproken op de videovergadering van de ministers van Financiën van de G20.