Marghem heeft een akkoord bereikt met Electrabel en EDF Luminus over de prijzen en de verdeling van 340 megawatt aan noodreserves voor hoogspanningsnetbeheerder Elia. EDF Luminus mag 50 megawatt leveren, Electrabel de rest. Dat schrijft de Tijd.

Juridisch conflict

Daarmee heeft Marghem het juridisch conflict over de tertiaire reserves van Elia opgelost. Elia had de tertiaire reserve voor het jaar 2015 gecontracteerd bij Electrabel. EDF Luminus, dat de voorbije jaren een deel van die reserve leverde, nam het niet dat zijn grote concurrent de hele aanbesteding binnenhaalde en stapte naar de rechter. Daardoor ontstond onzekerheid over die reserves.

De reserves zijn centrales die de hoogspanningsnetbeheerder inhuurt om acute problemen op het netwerk op te lossen. (Belga/NS)

Marghem heeft een akkoord bereikt met Electrabel en EDF Luminus over de prijzen en de verdeling van 340 megawatt aan noodreserves voor hoogspanningsnetbeheerder Elia. EDF Luminus mag 50 megawatt leveren, Electrabel de rest. Dat schrijft de Tijd. Daarmee heeft Marghem het juridisch conflict over de tertiaire reserves van Elia opgelost. Elia had de tertiaire reserve voor het jaar 2015 gecontracteerd bij Electrabel. EDF Luminus, dat de voorbije jaren een deel van die reserve leverde, nam het niet dat zijn grote concurrent de hele aanbesteding binnenhaalde en stapte naar de rechter. Daardoor ontstond onzekerheid over die reserves.De reserves zijn centrales die de hoogspanningsnetbeheerder inhuurt om acute problemen op het netwerk op te lossen. (Belga/NS)