Als de crisismaatregel niet verlengd wordt, komen in honderden technologiebedrijven - vooral in kmo's - banen te sneuvelen, meldt de federatie van de technologische industrie dinsdag in een mededeling. Een deel van die bedrijven riskeert zelfs een faillissement en de kosten van de verlenging van de maatregel liggen aanzienlijk lager dan de kosten van nieuwe ontslagen, luidt het.

De federatie wijst er voorts op dat de anticrisismaatregelen in het verleden vruchten hebben afgeworpen. Agoria maakt zich sterk dat daardoor in 2010 alleen al in de technologische industrie ruim 1.500 bediendejobs gered worden. In 2009 ging het om 2.000 bediendejobs.

De sociale partners zien zich in ieder geval verplicht voor eind 2010 advies te verschaffen aan minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) over de verlenging van de anticrisismaatregelen. Een van die maatregelen, met name het systeem van tijdelijke werkloosheid voor bedienden, loopt af op 31 december.

Als de crisismaatregel niet verlengd wordt, komen in honderden technologiebedrijven - vooral in kmo's - banen te sneuvelen, meldt de federatie van de technologische industrie dinsdag in een mededeling. Een deel van die bedrijven riskeert zelfs een faillissement en de kosten van de verlenging van de maatregel liggen aanzienlijk lager dan de kosten van nieuwe ontslagen, luidt het. De federatie wijst er voorts op dat de anticrisismaatregelen in het verleden vruchten hebben afgeworpen. Agoria maakt zich sterk dat daardoor in 2010 alleen al in de technologische industrie ruim 1.500 bediendejobs gered worden. In 2009 ging het om 2.000 bediendejobs. De sociale partners zien zich in ieder geval verplicht voor eind 2010 advies te verschaffen aan minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) over de verlenging van de anticrisismaatregelen. Een van die maatregelen, met name het systeem van tijdelijke werkloosheid voor bedienden, loopt af op 31 december.