Voor het eerst sinds 2008 zijn beide cijfers hoger dan dezelfde cijfers van een jaar geleden, zo maakte de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling donderdag bekend.

Voor het eerst sinds het begin van de crisis vertonen de vacaturecijfers van de VDAB een teken van herstel. De cijfers van januari en februari bleven relatief constant. Wat het aantal ontvangen vacatures betreft is de omslag in maart volgens de VDAB wel zeer abrupt. Met 25.673 ontvangen vacatures scoort maart 2010 aanzienlijk beter dan maart vorig jaar (21.078 ofwel +21,8 procent).

Verschillende factoren verklaren de toename. Zo is maart altijd een maand met veel vacatures. Daarnaast heeft de lange en koude winter sectoren zoals de horeca belet om al in februari volop te rekruteren. Voor de horeca ziet de VDAB op één maand tijd een toename van het aantal ontvangen vacatures met 64,7 procent. De paasvakantie verklaart voor een stuk ook de piek in het aantal ontvangen en openstaande studentenjobs.

Met 37.903 openstaande vacatures doet maart 2010 het 4,1 procent beter dan maart vorig jaar (36.424). Ten opzichte van eind februari 2010 (35.532) betekent dat een toename met 6,7 procent.

Het hoge aantal Vlaamse werkzoekenden zorgt ervoor dat vacatures gemakkelijker ingevuld raken dan enkele jaren geleden.

Voor het eerst sinds 2008 zijn beide cijfers hoger dan dezelfde cijfers van een jaar geleden, zo maakte de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling donderdag bekend.Voor het eerst sinds het begin van de crisis vertonen de vacaturecijfers van de VDAB een teken van herstel. De cijfers van januari en februari bleven relatief constant. Wat het aantal ontvangen vacatures betreft is de omslag in maart volgens de VDAB wel zeer abrupt. Met 25.673 ontvangen vacatures scoort maart 2010 aanzienlijk beter dan maart vorig jaar (21.078 ofwel +21,8 procent). Verschillende factoren verklaren de toename. Zo is maart altijd een maand met veel vacatures. Daarnaast heeft de lange en koude winter sectoren zoals de horeca belet om al in februari volop te rekruteren. Voor de horeca ziet de VDAB op één maand tijd een toename van het aantal ontvangen vacatures met 64,7 procent. De paasvakantie verklaart voor een stuk ook de piek in het aantal ontvangen en openstaande studentenjobs. Met 37.903 openstaande vacatures doet maart 2010 het 4,1 procent beter dan maart vorig jaar (36.424). Ten opzichte van eind februari 2010 (35.532) betekent dat een toename met 6,7 procent. Het hoge aantal Vlaamse werkzoekenden zorgt ervoor dat vacatures gemakkelijker ingevuld raken dan enkele jaren geleden.