"De gevaren zijn dit jaar iets hoger", aldus veiligheidsverantwoordelijke Walter Schlegel.

Tot 4.500 Zwitserse militairen zullen de politiediensten bijstaan om de veiligheid tijdens het WEF te verzekeren.

Niet minder dan 300 staats- en regeringsleiders en een 1.500-tal economische toppers zakken van 21 tot 24 januari af naar Davos.

De twee toegangswegen naar het oord door de valleien van Prättigau en Landwasser zullen gecontroleerd worden en er komen vier beveiligde zones waarvoor een toegangsbewijs nodig is.

Gedurende het evenement zal in een straal van 46 kilometer rond Davos ook het luchtverkeer aan restricties onderworpen zijn.

De kostprijs voor de veiligheidsmaatregelen wordt geraamd op acht miljoen Zwitserse frank (7,85 miljoen euro). (Belga/BO)

"De gevaren zijn dit jaar iets hoger", aldus veiligheidsverantwoordelijke Walter Schlegel.Tot 4.500 Zwitserse militairen zullen de politiediensten bijstaan om de veiligheid tijdens het WEF te verzekeren. Niet minder dan 300 staats- en regeringsleiders en een 1.500-tal economische toppers zakken van 21 tot 24 januari af naar Davos. De twee toegangswegen naar het oord door de valleien van Prättigau en Landwasser zullen gecontroleerd worden en er komen vier beveiligde zones waarvoor een toegangsbewijs nodig is.Gedurende het evenement zal in een straal van 46 kilometer rond Davos ook het luchtverkeer aan restricties onderworpen zijn. De kostprijs voor de veiligheidsmaatregelen wordt geraamd op acht miljoen Zwitserse frank (7,85 miljoen euro). (Belga/BO)