De RVA betaalt jaarlijks tientallen miljoenen euro werkloosheidsvergoedingen onterecht uit. Het openstaande bedrag beloopt intussen al 217 miljoen euro, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

"Budgettair gezien erg verontrustend", noemt de RVA de foutief uitgekeerde vergoedingen in zijn jaarverslag 2012. Het geld terugeisen verloopt erg moeizaam. Toen in 2009 het openstaande bedrag de eerste keer werd vermeld, ging het om 171 miljoen euro. Vorig jaar was dat bedrag aangedikt tot 217 miljoen euro.

Er lijkt niet meteen beterschap in zicht. In 2012 recupereerde de RVA 66,5 miljoen euro aan te veel betaalde uitkeringen, maar kwam er een recordaantal aan terugvorderingen bij, voor 108 miljoen euro. Hugo Boonaert van de RVA bevestigt dat de bedragen oplopen, "maar dat komt vooral door onze strengere controles. Het verleden leert dat we van het openstaande bedrag 60 à 65 procent recupereren". (Belga/SD)

De RVA betaalt jaarlijks tientallen miljoenen euro werkloosheidsvergoedingen onterecht uit. Het openstaande bedrag beloopt intussen al 217 miljoen euro, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Budgettair gezien erg verontrustend", noemt de RVA de foutief uitgekeerde vergoedingen in zijn jaarverslag 2012. Het geld terugeisen verloopt erg moeizaam. Toen in 2009 het openstaande bedrag de eerste keer werd vermeld, ging het om 171 miljoen euro. Vorig jaar was dat bedrag aangedikt tot 217 miljoen euro. Er lijkt niet meteen beterschap in zicht. In 2012 recupereerde de RVA 66,5 miljoen euro aan te veel betaalde uitkeringen, maar kwam er een recordaantal aan terugvorderingen bij, voor 108 miljoen euro. Hugo Boonaert van de RVA bevestigt dat de bedragen oplopen, "maar dat komt vooral door onze strengere controles. Het verleden leert dat we van het openstaande bedrag 60 à 65 procent recupereren". (Belga/SD)