Dat blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse data-analist Nico van Gog, dat wordt ondersteund door Airbnb-data-expert Murray Cox uit New York, zo bericht Trouw.

Op basis van twee verschillende rekenmethodes concluderen Van Gog en Cox dat van alle Amsterdamse verhuurplekken op Airbnb er ruim zesduizend illegaal zijn, omdat deze meer dan zestig dagen per jaar worden verhuurd.

De twee analisten trekken hun conclusies op basis van data die ze zelf via 'scraping' van de website van Airbnb hebben vergaard.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse data-analist Nico van Gog, dat wordt ondersteund door Airbnb-data-expert Murray Cox uit New York, zo bericht Trouw. Op basis van twee verschillende rekenmethodes concluderen Van Gog en Cox dat van alle Amsterdamse verhuurplekken op Airbnb er ruim zesduizend illegaal zijn, omdat deze meer dan zestig dagen per jaar worden verhuurd. De twee analisten trekken hun conclusies op basis van data die ze zelf via 'scraping' van de website van Airbnb hebben vergaard.