De onderhandelingen met drie kandidaat-kopers voor de overname van de handelszaken van de Belgische tak van de failliete modeketen Mexx in België, blijven intussen lopen, melden de curatoren.

De biedingen van de kandidaten blijken op dit moment 'afhankelijk van de continuïteit - productie en levering - van het merk Mexx in Nederland', aldus de curatoren.

In Nederland, waar de hoofdzetel zich bevindt en van waaruit de distributie gebeurde, lopen momenteel ook onderhandelingen. "Tot op heden ontvingen wij nog geen standpunt van de Nederlandse curator", luidt het.

Het personeel van Mexx werd over de laatste stand van zaken ingelicht. De winkels zullen zaterdag voor de laatste dag geopend zijn. Meer uitleg is volgens de curatoren voorlopig niet beschikbaar.

Eind vorig jaar verklaarde de rechtbank van koophandel in Antwerpen de twee bedrijven achter de Belgische tak van modeketen Mexx in België failliet.

Begin december werd Mexx in Nederland al failliet verklaard, na zelf de boeken te hebben neergelegd door teruglopende verkoopcijfers en hevige concurrentie op de Europese retailmarkt.

(Belga/BO)

De onderhandelingen met drie kandidaat-kopers voor de overname van de handelszaken van de Belgische tak van de failliete modeketen Mexx in België, blijven intussen lopen, melden de curatoren. De biedingen van de kandidaten blijken op dit moment 'afhankelijk van de continuïteit - productie en levering - van het merk Mexx in Nederland', aldus de curatoren. In Nederland, waar de hoofdzetel zich bevindt en van waaruit de distributie gebeurde, lopen momenteel ook onderhandelingen. "Tot op heden ontvingen wij nog geen standpunt van de Nederlandse curator", luidt het. Het personeel van Mexx werd over de laatste stand van zaken ingelicht. De winkels zullen zaterdag voor de laatste dag geopend zijn. Meer uitleg is volgens de curatoren voorlopig niet beschikbaar.Eind vorig jaar verklaarde de rechtbank van koophandel in Antwerpen de twee bedrijven achter de Belgische tak van modeketen Mexx in België failliet. Begin december werd Mexx in Nederland al failliet verklaard, na zelf de boeken te hebben neergelegd door teruglopende verkoopcijfers en hevige concurrentie op de Europese retailmarkt.(Belga/BO)