Dat heeft Forbes bekendgemaakt.

Forbes Media, het bedrijf achter het tijdschrift, zou bij de deal zijn gewaardeerd op 475 miljoen dollar (ruim 351 miljoen euro), meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Volgens The Wall Street Journal zou er met de deal een bedrag van meer dan 300 miljoen dollar zijn gemoeid.

Onder de investeerders bevindt zich ook Wayne Hsieh, een van de oprichters van de Taiwanese elektronicagigant Asus.

Afnemende reclame-inkomsten

De familie Forbes zette het uit 1917 stammende mediabedrijf eind vorig jaar in de etalage, na jaren van teruglopende resultaten. Forbes kampt met afnemende reclame-inkomsten door de opkomst van digitale media. Afgelopen maanden werd door verschillende media gespeculeerd over potentiële kopers.

Steve Forbes (1947), die zich binnen de Republikeinse Partij twee keer kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen, blijft aan als voorzitter en hoofdredacteur van het tijdschrift. De Forbes-familie behoudt ook een minderheidsaandeel. Naar verwachting wordt de transactie dit jaar afgerond.

Forbes wordt uitgegeven in 63 landen, in 21 verschillende talen. Het tijdschrift en de bijbehorende websites en publicaties hebben naar eigen zeggen een wereldwijd bereik van 75 miljoen mensen. (Belga/KVDA)

Dat heeft Forbes bekendgemaakt.Forbes Media, het bedrijf achter het tijdschrift, zou bij de deal zijn gewaardeerd op 475 miljoen dollar (ruim 351 miljoen euro), meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Volgens The Wall Street Journal zou er met de deal een bedrag van meer dan 300 miljoen dollar zijn gemoeid. Onder de investeerders bevindt zich ook Wayne Hsieh, een van de oprichters van de Taiwanese elektronicagigant Asus. De familie Forbes zette het uit 1917 stammende mediabedrijf eind vorig jaar in de etalage, na jaren van teruglopende resultaten. Forbes kampt met afnemende reclame-inkomsten door de opkomst van digitale media. Afgelopen maanden werd door verschillende media gespeculeerd over potentiële kopers. Steve Forbes (1947), die zich binnen de Republikeinse Partij twee keer kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen, blijft aan als voorzitter en hoofdredacteur van het tijdschrift. De Forbes-familie behoudt ook een minderheidsaandeel. Naar verwachting wordt de transactie dit jaar afgerond. Forbes wordt uitgegeven in 63 landen, in 21 verschillende talen. Het tijdschrift en de bijbehorende websites en publicaties hebben naar eigen zeggen een wereldwijd bereik van 75 miljoen mensen. (Belga/KVDA)