De directie van RMM (de koepelmaatschappij boven WTV en Focus) geeft drie verklaringen: de aanhoudende economische crisis, de aarzelende advertentiemarkt maar vooral de blijvende onzekerheid over de zogenaamde structurele financiering. Dat zijn de auteursrechtelijke vergoedingen die de regionale omroepen opstrijken via de operatoren Telenet en Belgacom.

Die staan al geruime tijd onder druk, ondanks de gezamenlijke roep van de regionale tv stations om een oplossing. "Als het zo doorgaat, wordt het concept regionale tv misschien wel helemaal opgedoekt", zegt Marleen Verfaeillie namens RMM. "Alle regionale tv-stations schreeuwen al jaren om een oplossing, ook bij de minister, maar ze vinden geen gehoor."

WTV en Focus, verenigd in RMM, werken met een jaarbudget van ongeveer 7 miljoen euro. (KC)

De directie van RMM (de koepelmaatschappij boven WTV en Focus) geeft drie verklaringen: de aanhoudende economische crisis, de aarzelende advertentiemarkt maar vooral de blijvende onzekerheid over de zogenaamde structurele financiering. Dat zijn de auteursrechtelijke vergoedingen die de regionale omroepen opstrijken via de operatoren Telenet en Belgacom. Die staan al geruime tijd onder druk, ondanks de gezamenlijke roep van de regionale tv stations om een oplossing. "Als het zo doorgaat, wordt het concept regionale tv misschien wel helemaal opgedoekt", zegt Marleen Verfaeillie namens RMM. "Alle regionale tv-stations schreeuwen al jaren om een oplossing, ook bij de minister, maar ze vinden geen gehoor."WTV en Focus, verenigd in RMM, werken met een jaarbudget van ongeveer 7 miljoen euro. (KC)