Dat zegt de Europese Commissie donderdag.

De publicatie van de uitspraak "zal uitgesteld worden tot ten laatste half september", zegt de Commissie. De Commissie, die er woensdag over op de hoogte werd gebracht, zegt in een communiqué dat ze "extreem ontgoocheld" is over het uitstel.

De WTO sprak afgelopen week een streng verdict uit voor de EU over het andere deel van het geschil tussen Brussel en Washington. Het oordeelde dat bepaalde steun van de EU aan de Europese vliegtuigbouwer Airbus illegaal was. Daarmee volgde het gedeeltelijk de Amerikaanse klacht van 2004. De Commissie zegt dat moet gewacht worden op de uitspraak van de WTO over de andere klacht om een compleet idee te krijgen van het geschil.

De tijdspanne tussen de twee uitspraken geeft "de valse impressie dat Airbus steun kreeg die niet overeenkomstig de WTO-regels is, en Boeing niet", aldus de Commissie.

Dat zegt de Europese Commissie donderdag. De publicatie van de uitspraak "zal uitgesteld worden tot ten laatste half september", zegt de Commissie. De Commissie, die er woensdag over op de hoogte werd gebracht, zegt in een communiqué dat ze "extreem ontgoocheld" is over het uitstel. De WTO sprak afgelopen week een streng verdict uit voor de EU over het andere deel van het geschil tussen Brussel en Washington. Het oordeelde dat bepaalde steun van de EU aan de Europese vliegtuigbouwer Airbus illegaal was. Daarmee volgde het gedeeltelijk de Amerikaanse klacht van 2004. De Commissie zegt dat moet gewacht worden op de uitspraak van de WTO over de andere klacht om een compleet idee te krijgen van het geschil. De tijdspanne tussen de twee uitspraken geeft "de valse impressie dat Airbus steun kreeg die niet overeenkomstig de WTO-regels is, en Boeing niet", aldus de Commissie.