De Vijver heeft de overname van de SBS-zenders bevestigd in een persbericht. De holding zou voor het SBS-zenderpakket, waartoe ook drie Nederlandse stations behoren,1,2 miljard euro betaald hebben, volgens nog niet bevestigde berichten..

De Vijver is eigendom van Wouter Vandehaute en Erik Watté (60 procent) en Corelio, uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad (40 procent). Naar aanleiding van de overname stapt ook Sanoma Magazines in De Vijver. Sanoma en De Vijver zijn nu al samen uitgever van Humo. Na de transactie krijgen mediagroep Corelio, Wouter Vandenhaute-Erik Watté en Sanoma elk een derde van de aandelen in hun bezit. De Vijver heeft dan Woestijnvis, SBS en het weekblad Humo in handen.

SBS België boekte in 2009 een omzet van 79,6 miljoen euro. VT4 en Vijftv hadden dat jaar 114 werknemers in dienst. Woestijnvis boekte een omzet van 35,1 miljoen euro euro en telde 139 werknemers.

Het is nog niet geweten wat Woestijnvisbaas Vandenhaute gaat doen met VT4 en VIJFtv. Een verhuis van alle Woestijnvisprogramma van de VRT naar de commerciële zenders behoort zeker tot de mogelijkheden. Het exlusiviteitscontract tussen de openbare omroep en Woestijnvis loopt midden volgend jaar af.

Pas in december 2011 gaat de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) zich uitspreken over de aangekondigde overname van VT4 en Vijftv door De Vijver. In die maand wordt het nieuw 'Rapport Mediaconcentratie in Vlaanderen' gepubliceerd.

(EE)

De Vijver heeft de overname van de SBS-zenders bevestigd in een persbericht. De holding zou voor het SBS-zenderpakket, waartoe ook drie Nederlandse stations behoren,1,2 miljard euro betaald hebben, volgens nog niet bevestigde berichten.. De Vijver is eigendom van Wouter Vandehaute en Erik Watté (60 procent) en Corelio, uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad (40 procent). Naar aanleiding van de overname stapt ook Sanoma Magazines in De Vijver. Sanoma en De Vijver zijn nu al samen uitgever van Humo. Na de transactie krijgen mediagroep Corelio, Wouter Vandenhaute-Erik Watté en Sanoma elk een derde van de aandelen in hun bezit. De Vijver heeft dan Woestijnvis, SBS en het weekblad Humo in handen. SBS België boekte in 2009 een omzet van 79,6 miljoen euro. VT4 en Vijftv hadden dat jaar 114 werknemers in dienst. Woestijnvis boekte een omzet van 35,1 miljoen euro euro en telde 139 werknemers. Het is nog niet geweten wat Woestijnvisbaas Vandenhaute gaat doen met VT4 en VIJFtv. Een verhuis van alle Woestijnvisprogramma van de VRT naar de commerciële zenders behoort zeker tot de mogelijkheden. Het exlusiviteitscontract tussen de openbare omroep en Woestijnvis loopt midden volgend jaar af. Pas in december 2011 gaat de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) zich uitspreken over de aangekondigde overname van VT4 en Vijftv door De Vijver. In die maand wordt het nieuw 'Rapport Mediaconcentratie in Vlaanderen' gepubliceerd.(EE)