"We willen voorbereid zijn om bij een verkoop indien nodig de samenwerking efficiënt af te bouwen zonder de dienstverlening in het gedrang te brengen", zei CEO Paul D'Haeyer maandag bij de voorstelling van de jaarresultaten.

Tegen de zomer moet de analyse afgerond zijn en start het verkoopproces. "KBC heeft zich geëngageerd ook een aantal sociale aspecten mee in rekening te nemen, zoals twee jaar werkzekerheid na verkoop voor het Centea-personeel", benadrukt de CEO.

D'Haeyer is ervan overtuigd dat er veel interesse is in Centea. "Wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Het is niet omdat je van aandeelhouder verandert, dat de sterkte van Centea in vraag wordt gesteld", zei hij. "Het is business as usual." Peter Venneman, die instaat voor het commercieel beleid, beklemtoonde dat er voor de klanten niets verandert. Die haken volgens Centea overigens niet af na het nieuws over de geplande verkoop.

Centea boekte in 2009 een winst van 83,485 miljoen euro, 23 procent meer dan in 2008. Zowel de vermogensportefeuille (+6,68 pct), als de kredietportefeuille (+4,04 pct) groeiden aan. Vooral de spaarboekjes doen het goed, met een toename van een kwart. "Een heel mooie prestatie" volgens D'Haeyer, "die Centea te danken heeft aan een consequent en voorzichtig beleid".

Centea heeft 687 agenten en 473 personeelsleden.

"We willen voorbereid zijn om bij een verkoop indien nodig de samenwerking efficiënt af te bouwen zonder de dienstverlening in het gedrang te brengen", zei CEO Paul D'Haeyer maandag bij de voorstelling van de jaarresultaten. Tegen de zomer moet de analyse afgerond zijn en start het verkoopproces. "KBC heeft zich geëngageerd ook een aantal sociale aspecten mee in rekening te nemen, zoals twee jaar werkzekerheid na verkoop voor het Centea-personeel", benadrukt de CEO. D'Haeyer is ervan overtuigd dat er veel interesse is in Centea. "Wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Het is niet omdat je van aandeelhouder verandert, dat de sterkte van Centea in vraag wordt gesteld", zei hij. "Het is business as usual." Peter Venneman, die instaat voor het commercieel beleid, beklemtoonde dat er voor de klanten niets verandert. Die haken volgens Centea overigens niet af na het nieuws over de geplande verkoop. Centea boekte in 2009 een winst van 83,485 miljoen euro, 23 procent meer dan in 2008. Zowel de vermogensportefeuille (+6,68 pct), als de kredietportefeuille (+4,04 pct) groeiden aan. Vooral de spaarboekjes doen het goed, met een toename van een kwart. "Een heel mooie prestatie" volgens D'Haeyer, "die Centea te danken heeft aan een consequent en voorzichtig beleid". Centea heeft 687 agenten en 473 personeelsleden.