De grootste autoconstructeur ter wereld heeft te lijden onder de sterke yen en de teruglopende verkoop op de thuismarkt.

De winst in het derde kwartaal viel terug tot 93,6 miljard yen (835 miljoen euro), tegenover 153,2 miljard yen in dezelfde periode een jaar eerder. De sterke yen heeft een negatieve invloed op de inkomsten van Japanse bedrijven uit de buitenlandse verkoop.
Toyota verwacht dat de nettowinst voor het volledige boekjaar zal uitkomen bij 490 miljard yen (4,4 miljard euro).

Dat is, ondanks het tegenvallende resultaat in het derde kwartaal, een herziening naar boven.

De Japanse constructeur verkoopt jaarlijks meer dan 8 miljoen wagens.

De grootste autoconstructeur ter wereld heeft te lijden onder de sterke yen en de teruglopende verkoop op de thuismarkt. De winst in het derde kwartaal viel terug tot 93,6 miljard yen (835 miljoen euro), tegenover 153,2 miljard yen in dezelfde periode een jaar eerder. De sterke yen heeft een negatieve invloed op de inkomsten van Japanse bedrijven uit de buitenlandse verkoop. Toyota verwacht dat de nettowinst voor het volledige boekjaar zal uitkomen bij 490 miljard yen (4,4 miljard euro). Dat is, ondanks het tegenvallende resultaat in het derde kwartaal, een herziening naar boven. De Japanse constructeur verkoopt jaarlijks meer dan 8 miljoen wagens.