Winkelketens Makro en Metro willen één op zes banen schrappen

© BELGA

Bij winkelketens Makro en Metro staan 505 van de 3.000 banen op de helling. De directie heeft de personeelsafvaardiging op een bijzondere ondernemingsraad ingelicht over haar transformatieplan. Winkels zullen er niet worden gesloten, maar beide winkelmerken gaan zich wel meer specialiseren.

“De financiële resultaten en de veranderende markt dwingen tot een aanpassing van de commerciële strategie, positionering en organisatie van beide merken in België. Deze transformatie wordt ondersteund door een investeringsplan van 61 miljoen euro en zou tot het verlies van de tewerkstelling van maximaal 505 medewerkers kunnen leiden”, luidt het in een persbericht.

De herstructurering zal worden gespreid over enkele jaren, tot einde 2018. De directie belooft “alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden”.

Het banenverlies wordt voorzien in de winkels en op het hoofdkantoor in Wommelgem, “als gevolg van interne reorganisatie en het stopzetten van sommige diensten”. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content