Het windmolenpark van Northwind zal 72 turbines tellen en 850 miljoen euro kosten. Het is de bedoeling dat het park tegen 2014 operationeel wordt.

De windturbines hebben een totaal vermogen van 216 MW. "Dat betekent dat we jaarlijks 230.000 gezinnnen van energie zullen kunnen voorzien," verduidelijkte CEO Frank Coenen van Northwind donderdag tijdens een persconferentie. Coenen benadrukte dat België op dit moment met een tekort aan productiecapaciteit kampt. Bovendien bestaat de kans erin dat er drie nucleaire centrales worden gesloten omdat ze te oud zijn.

Om het vollledige project rond te krijgen, moest Northwind op zoek naar 850 miljoen euro. Aandeelhouders Colruyt en Aspiravi hebben samen met enkele partners voor 255 miljoen euro kapitaal en achtergestelde leningen gezorgd. De overige 595 miljoen euro werd via schuldfinanciering aangebracht. (Belga/BO)

Het windmolenpark van Northwind zal 72 turbines tellen en 850 miljoen euro kosten. Het is de bedoeling dat het park tegen 2014 operationeel wordt.De windturbines hebben een totaal vermogen van 216 MW. "Dat betekent dat we jaarlijks 230.000 gezinnnen van energie zullen kunnen voorzien," verduidelijkte CEO Frank Coenen van Northwind donderdag tijdens een persconferentie. Coenen benadrukte dat België op dit moment met een tekort aan productiecapaciteit kampt. Bovendien bestaat de kans erin dat er drie nucleaire centrales worden gesloten omdat ze te oud zijn. Om het vollledige project rond te krijgen, moest Northwind op zoek naar 850 miljoen euro. Aandeelhouders Colruyt en Aspiravi hebben samen met enkele partners voor 255 miljoen euro kapitaal en achtergestelde leningen gezorgd. De overige 595 miljoen euro werd via schuldfinanciering aangebracht. (Belga/BO)