"Het publiek wil niet investeren in kantoren, noch in Nederlands vastgoed, omdat het de indruk heeft dat die markten volledig in het slop zitten", zegt Frédéric Van der Planken, de CEO van vastgoed- en fondsenbeheerder uit Antwerpen.

Whitewood kondigde een jaar geleden aan dat het een bevak zou lanceren met Nederlandse kantoren die het al enkele jaren beheerde. Van der Planken wilde wachten tot de beurs aantrok om het op 131 miljoen euro geschat vastgoed te lanceren, maar gooit nu de handdoek in de ring.

"Ik geloof rotsvast in het product, maar het publiek niet", zegt hij nu. "We trachten nu een nieuwe portefeuille op te bouwen, om die alsnog onder te brengen in de juridische structuur van de bevak. Welk vastgoed? Daar kan ik niets over zeggen, maar het worden zeker geen kantoren of Nederlandse producten."

Whitewood kreeg van de toezichthouder FMSA tot het einde van dit jaar om de bevak naar de beurs te brengen. Drie maanden is heel kort om nog een portefeuille op te bouwen, beseft Van der Planken. "We praten met de FMSA hoe we een en ander kunnen oplossen."
Van der Planken ontkent trouwens het bericht in de vakpers dat Whitewood een Midden-Europees vastgoedfonds van 400 miljoen euro wil lanceren. (H.B.)

"Het publiek wil niet investeren in kantoren, noch in Nederlands vastgoed, omdat het de indruk heeft dat die markten volledig in het slop zitten", zegt Frédéric Van der Planken, de CEO van vastgoed- en fondsenbeheerder uit Antwerpen. Whitewood kondigde een jaar geleden aan dat het een bevak zou lanceren met Nederlandse kantoren die het al enkele jaren beheerde. Van der Planken wilde wachten tot de beurs aantrok om het op 131 miljoen euro geschat vastgoed te lanceren, maar gooit nu de handdoek in de ring. "Ik geloof rotsvast in het product, maar het publiek niet", zegt hij nu. "We trachten nu een nieuwe portefeuille op te bouwen, om die alsnog onder te brengen in de juridische structuur van de bevak. Welk vastgoed? Daar kan ik niets over zeggen, maar het worden zeker geen kantoren of Nederlandse producten." Whitewood kreeg van de toezichthouder FMSA tot het einde van dit jaar om de bevak naar de beurs te brengen. Drie maanden is heel kort om nog een portefeuille op te bouwen, beseft Van der Planken. "We praten met de FMSA hoe we een en ander kunnen oplossen." Van der Planken ontkent trouwens het bericht in de vakpers dat Whitewood een Midden-Europees vastgoedfonds van 400 miljoen euro wil lanceren. (H.B.)