Dat is meer dan het totale aantal bedrijven dat tussen 1998 en 2009 beroep deed op het toenmalige gerechtelijk akkoord.

Dat schrijft De Tijd donderdag.

De WCO is een variant op het Amerikaanse Chapter 11 en biedt bedrijven met voorbijgaande moeilijkheden bescherming tegen hun schuldeisers op voorwaarde dat ze werk maken van een ernstig herstelplan.

Volgens Eric Van den Broele van het handelsinformatiebedrijf Graydon zijn ondernemingen die nu beroep doen op de WCO solvabeler. Het gerechtelijk akkoord leidde in bijna negen op tien gevallen tot een faillissement. "Nu is dat een pak minder", stelt hij.

Toch wijst Van den Broele er op dat de doorsnee-ondernemer nog te weinig op de hoogte is van de wet. Ook werken de schuldeisers niet altijd mee aan het herstel. Hij verwijst naar de fiscale administraties, de sociale zekerheid en de banken.

Dat is meer dan het totale aantal bedrijven dat tussen 1998 en 2009 beroep deed op het toenmalige gerechtelijk akkoord. Dat schrijft De Tijd donderdag. De WCO is een variant op het Amerikaanse Chapter 11 en biedt bedrijven met voorbijgaande moeilijkheden bescherming tegen hun schuldeisers op voorwaarde dat ze werk maken van een ernstig herstelplan. Volgens Eric Van den Broele van het handelsinformatiebedrijf Graydon zijn ondernemingen die nu beroep doen op de WCO solvabeler. Het gerechtelijk akkoord leidde in bijna negen op tien gevallen tot een faillissement. "Nu is dat een pak minder", stelt hij. Toch wijst Van den Broele er op dat de doorsnee-ondernemer nog te weinig op de hoogte is van de wet. Ook werken de schuldeisers niet altijd mee aan het herstel. Hij verwijst naar de fiscale administraties, de sociale zekerheid en de banken.